In de buurt

Zierikzee biedt je een scala aan gezellige straatjes, heerlijke drink- en eetgelegenheden, fijne pleintjes (waaronder het Plein Montmaertre waaraan ons Pension | B&B direct grenst) en ruim 800 jaar aan historische erfgoed. Vraag ons gerust naar een kaartje voor een stadswandeling en/of fietsroutes. Je kunt ook gebruik maken van onze fietsverhuur.

Navigeer naar:

Bourgondisch Genieten

Ontbijt/lunch/koffie

Voor de lekkerste homemade taartjes, koffie en lunch

Lunchen in de huiskamer, ook geschikt voor vegans

High tea of lunch in de stadstuin van Zierikzee

Borrel

Voor de liefhebber van speciaal bieren, met een eigen Biet-biertje!

Lekker plekkie aan de haven voor een borrel en simpele hap

Wijnliefhebbers opgelet, hier proef je de lekkerste wijnen

Diner

Heerlijk eten, hier zit je altijd goed! Ruim van te voren reserveren is wel aan te raden

Spaans restaurant met tapas en paella

Portugees restaurant met typische gerechten als Cataplana’s

Pizza’s zo uit de houtoven

Eten met Italiaans tintje, hier moet je de risotto geproefd hebben

Altijd lekker, saté!

Voor de echte visliefhebbers

Voor de echte vleesliefhebbers

Natuur

Strand van Ellemeet - Ben je een echte strandliefhebber? Dan is het strand bij Ellemeet perfect voor jou. Mooie duinen en prachtig brede stranden, waarbij je tot Renesse of zelfs verder kunt lopen langs de kust. Het eerste gedeelte (op de grasvelden met verharding) is het gratis Parkeren, ook in de zomer. Je kunt dan bij strandtent Corazon de duinopgang nemen. Hier zijn ook strandbedjes en parasols te huur in de zomer.

Wandelen of fietsen door de bossen van Westenschouwen - Op de kop van Schouwen Duiveland vind je het grootste naaldbomenbos van Zeeland. Hier is een grote variatie aan vogels te vinden. Door op de foto te klikken kom je uit op de wandelroute voor het Boswachterpad. Mocht je een andere route willen lopen, dan kan je die ook op de site van Staatsbosbeheer vinden. Eveneens loopt er een fietspad door de duinen van Westenschouwen.

Zeehondjes spotten bij Ellemeet/Renesse - In de Noordzee zwemmen zeehondjes. Deze zijn vaak te zien voor de kust van Renesse op de zandbanken ter hoogte van strandpaviljoen “De haven van Renesse”, hier verzamelen grote groepen zeehonden zich. Ook bij het strand van Ellemeet richting de Brouwersdam zwemmen er regelmatig zeehonden langs de kust. Bij de spuisluis in de Brouwersdam kun je ze vaak op enkele meters afstand bewonderen.

Bruinvissen bij ’t Oliegeultje - Aan de Oosterschelde in Burgsluis zit Bar-Petit Restaurant ’t Oliegeultje. Deze plek staat erom bekend dat er vaak bruinvissen worden gespot. Bruinvis is de meest voorkomende walvissoort in de Noordzee, waarbij ze lijken op kleine dolfijnen. Als je gelukt hebt kun je hier, onder het genot van een kopje koffie of een borreltje, een bruinvis spotten.

Activiteiten

Neptunustoren

Stadswandeling Zierikzee - Bezoek de highlights van Zierikzee te voet. In de meelstraat naast ons Pension B&B vind je het oude stadshuis (wat nu een museum is) met daarbij de prachtige toren met Neptunus bovenop. Eveneens vind je in deze straat het oudste huis van Zierikzee: Huis de Haene (ook wel Tempeliershuis genoemd). Bezoek daarnaast de drie van de elf overgebleven stadspoorten, de twee molens en neem vooral een kijkje bij de oude haven! Tip: Bekijk eens deze lekkere ijs-wandel route:

https://www.ijsvancapri.nl/portfolio/ijs-wandelroute-zierikzee/

Neeltje Jans - Een leuke activiteit met kinderen is attractiepark Neeltje Jans gevestigd bij de Deltawerken en ligt op ongeveer een half uurtje rijden van Zierikzee. In het park kun je de Deltawerken bezoeken, zijn er diverse attracties voor jong en oud en zijn er zeehonden/zeeleeuwen te bewonderen.

Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen - Avontuurlijk ingesteld en niet bang voor hoogtes? Dan kun je lekker je energie kwijt in het klimbos op Westenschouwen. Lekker klauteren in de bossen met wel zes verschillende parcoursen vol touwladders en wiebelbruggen heb je urenlang speelplezier.

MS Onrust

Zeehonden boottocht MS onrust/Frisia Rondvaarten - Op zeehondensafari? Boek nu dan een boottocht met Frisia (vertrekt vanaf de haven van Zierikzee) of de MS Onrust (vertrekt vanaf Burghsluis). Tijdens deze tochten vaar je naar de zandbanken waar de zeehonden liggen te rusten. Vergeet je verrekijker niet!

https://www.ms-onrust.nl/


https://frisiarondvaarten.nl/tochten/categories/zeehonden-safari/

Shoppen in

Goes of Middelburg - Ben je een echte liefhebber van shoppen? Dan heb je naast Zierikzee nog op 25 minuten de stad Goes of op 35 minuten rijden de stad Middelburg met een groot aantal winkels van bekende ketens maar ook wat leuke boetiekjes waar je terecht kunt.

Meezeilen – Onder het genot van een drankje en lekker in de zon over de Oosterschelde touren op een zeilboot? Het kan bij Meezeilen Zierikzee. Kijk op website voor meer informatie.

Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreishor – Breng een bezoek aan Wijnhoeve De Kleine Schorre en geniet van heerlijkste wijntjes van Zeeuwse bodem, welke tevens worden geserveerd bij de businessclass van de KLM. Het terrein en de setting an sich zijn al de moeite waard voor een bezoekje.

Kitesurfen Brouwersdam – Voor de echter waaghalzen en watersporters, bij de brouwersdam is de wind vaak zeer gunstig voor een avontuurlijke uitdaging.

Bruinisse Mosseldorp – Mocht je gek zijn op mosselen, dan mag je een bezoek aan Mosseldorp Bruinisse niet overslaan. In Bruinisse, ook wel de poort van Zeeland genoemd, zijn talloze mosselkweekbedrijven gevestigd. Daarnaast leent de omgeving zich ook hier voor een heerlijke fietstocht.

Watersnoodmuseum Ouwerkerk – In dit museum komen de verhalen van getuigen die de ramp van 1953 hebben meegemaakt echt tot leven.